Toen ik voor het eerst een newborn fotografeerde had ik niet veel kennis van wat baby's lekker vonden. De eerste keer was een paar jaar geleden. Ik legde ze gewoon neer en daar maakte ik foto's van. Maar wel op zo’n manier dat het de ouders toch aansprak. Ik vond het fascinerend om te zien hoe mooi en hoe bijzonder de newborns op de foto's overkwamen. Vanaf die allereerste keer ben ik mezelf erin gaan verdiepen. Veel gelezen, workshops gevolgd, leren omgaan met licht wat je op dat moment hebt en natuurlijk je camera leren kennen. Kennis van diafragma, sluitertijd en iso is heel belangrijk. En natuurlijk veel investeren in attributen speciaal voor mijn newbornsessies.

Denk niet dat newbornfotografie de makkelijkste vorm van fotografie is. Er komt zoveel bij kijken dan alleen het neerleggen van een baby. Na zoveel newborns die ik heb gedaan afgelopen jaren kan ik ze goed lezen. Ik heb zoveel kennis opgedaan dat ik zeker weet dat wat ik doe ook echt werkt. Ben zeer perfectionistisch en leg de lat zeer hoog voor mijzelf. Ik weet wat ze lekker vinden en hoe ik ze rustig kan krijgen. Ze hebben echt mijn hart gestolen.

Ik heb de baby’s het liefst binnen 10 dagen voor mijn camera en dit is omdat ze flexibel zijn en je ze heerlijk kunt opkrullen. Daarom trek ik de grens bij 4 weken. Daarna zijn ze in mijn ogen te oud voor de vorm van fotografie die ik beoefen. Op alles wordt gelet zoals houding van de baby en uiteraard staat de veiligheid voorop en ik zal proberen om een onvergetelijk plaatje te maken van jullie baby. Mijn sessies vinden plaats in mijn daglichtstudio thuis. Geheel verwarmd en alles afgestemd op jullie kleintje. De fotosessie duurt ongeveer 3 uur, en soms wat langer als de shoot niet verloopt zoals verwacht. Ik maak daar uitgebreid de tijd voor en plan dan ook maar één sessie per dag. Daarbij maken we natuurlijk ook tijd voor de voeding. Alles draait bij mij om de baby. Is de baby relaxed dan zijn de ouders het ook.

Lijkt het je wat om een newbornssessie te boeken? Ze zijn maar één keer zo klein dus geef jezelf de kans om jullie kostbare bezit door mij vast te laten leggen.

Een herinnering voor het leven…..

Liefs,Edith