Het enige wat ik nog heel graag wilde toevoegen aan mijn portfolio was geboortefotografie. Op dit moment heb ik bij een paar geboortes aanwezig mogen zijn, zowel in het ziekenhuis als een bij 2 thuisbevallingen waarvan eentje in het bad plaats vond. Het is echt een heel mooi en bijzonder moment.

Zo’n intiem moment wil niet iedereen delen met de hele wereld en al helemaal niet met een fotograaf. Het is toch een “vreemde” die bij je bevalling aanwezig is. Ik ben me daar heel goed van bewust. Maar ik wil heel graag laten zien wat voor foto’s je krijgt als je er toch voor kiest om een fotograaf te laten komen. Het zijn de intieme plaatjes die je zelf niet kan maken. Ik ben nu bij een paar bevallingen aanwezig geweest en de mooie momenten vast weten te leggen. Natuurlijk maak ik van te voren kennis met jullie en ik zal zo veel mogelijk proberen om al jullie vragen te beantwoorden.

Ik zal zo min mogelijk op de voorgrond treden en van allebei de geboortes die ik heb gefotografeerd zeiden ze allemaal achteraf dat ze niet veel gemerkt hadden dat ik er was. Onzichtbaar als ik ben fotografeer ik om jullie heen en probeer de sfeer en alle details vast te leggen.

De geboortesessie houdt niet op als de baby is geboren maar ook daarna blijf ik nog even om foto’s te maken terwijl de baby wordt nagekeken of de knuffelmomenten die jullie hebben met jullie kleintje. Deze momenten zijn heel belangrijk en je krijgt maar één keer de kans om dat vast te leggen. Dat geldt ook voor de geboorte natuurlijk.

Door deze foto’s te delen met jullie hoop ik natuurlijk dat ik kan laten zien dat geboortefotografie ook iets heel moois kan zijn. Het is aan jullie of je dat wil delen of lekker privé wil houden.

Wil je meer informatie over geboortefotografie dan kan je altijd contact opnemen met mij en vragen wat de mogelijkheden zijn.

Liefs,Edith