Geboorte van Zoey25-07-2016 @ 15:38blog overview

Bianca en Nathan heb ik leren kennen als een leuk stel. Toen ik mezelf ging voorstellen omdat ik eventueel hun allereerste geboorte ging fotograferen weet je nog niet of je een klik hebt. Dat merk je pas met de tijd, maar hun eerste kindje Roan heb ik geboren zien worden en alles is vastgelegd op de foto. Dit is natuurlijk een hele mooie ervaring en een waanzinnige herinnering voor later. Ik besefte toen pas hoe bijzonder het is dat ik daar als vreemde eend in de bijt toch aanwezig mocht zijn. Maar het was hun heel goed bevallen en nu stond ik min of meer stand-by voor de bevalling van Bianca en Nathan hun tweede kindje! De eerste keer hoopte ze in bad te bevallen maar uiteindelijk is dat de baarkruk geworden omdat de baby niet lekker de draai kon maken naar de uitgang. Maar nu was het zover en klaar voor de tweede bevalling. Ze werd ingeleid op een zondagochtend en ik had niks op mijn agenda staan. De hele dag was ik lekker aan het werk en hielden we contact via de app. Maar uiteindelijk bij 5 cm ontsluiting(dat had ik gevraagd) heb ik mijn spullen gepakt die al gereed stonden. Dat was om 16.38 uur. Toen ik binnen kwam zat Bianca in het bad en Bianca helemaal in haar eigen wereldje. De tv stond aan met een muziekje. Zo onrustig als ze was tijdens de ontsluitingsweeén bij de eerste bevalling, zo superrustig was ze nu. Iedere bevalling is natuurlijk anders en helemaal met een tweede weet je wat je kan verwachten. Maar toch, wat een verschil met de eerste keer.

Kim, de verloskundige was ook aanwezig en maakte de opmerking dat we nu wel deze keer de job gingen afmaken en daarmee bedoelde ze dat Bianca in bad ging bevallen. Maar dat was natuurlijk maar afwachten. Nathan steunde zijn vrouw door en door maar als man kun je weinig doen. Bianca ving haar weeën zo goed op. En wat hing er toch een rust in de huiskamer. De hondjes lagen op hun plek en lieten het gelaten allemaal toe. De poes kwam af en toe kijken. Naarmate de ontsluiting vorderen zag je dat Bianca meer geluid ging maken. De weeén werden sterker maar eerst moest Kim kijken hoever ze was. Dus stapte Bianca uit bad uit maar eerst maar naar de wc. Daar zuchtte ze eerst nog een wee weg en toen gelijk op het bed. Het ging nu niet lang meer duren.

Toen is ze weer terug het bad in gestapt. Je kon goed merken aan haar dat het bijna zover was. Ze begon wat meer geluid te maken en de weeën waar overduidelijk zwaarder aan het worden. Na nog een controle van Kim, mocht ze meepersen. En na een paar persweeén werd mooie Zoey geboren om 19.01 uur. Zo mooi om te zien hoe ze nog even onder water bleef en langzaam naar boven werd getild. Een prachtig mooi en intens moment. Het was ook heel stil in de kamer. De ouders genoten even van het moment om kennis te maken met hun prachtige dochter. De navelstreng werd in bad afgebonden en doorgeknipt. 

Nadat de placenta geboren was werd de moeder verzorgd en de baby gecontroleerd. Het is op dat moment ook een beetje hectisch. Er gebeurt van alles in de kamer, de kraamhulp is druk in de weer met alles noteren en bijhouden. En natuurlijk moet het bad worden opgeruimd. Maar dan als alles is opgeruimd en de moeder ligt er heerlijk bij met haar baby, is t tijd voor t genietmoment. Nog even lekker nagepraat met Bianca, Nathan was de hondjes gaan uitlaten, de verloskundige nog even geholpen met haar spulletjes in de auto te zetten. En vervolgens ben ik ook weer naar huis gegaan met mijn camera vol met mooie plaatjes.

Bianca en Nathan, ik wens jullie heel veel geluk met het mooie gezinnetje wat jullie nu vormen. Ik vond het weer een hele bijzondere ervaring en natuurlijk hoop ik dat jullie terugkijken op een mooie herinnering voor later. En heel veel geluk gewenst voor de toekomst!

TOPblog overview